Нажимая на кнопку "Задать вопрос", я даю согласие на обработку персональных данных

Задать вопрос
Задать вопрос
  • Гомерами України називали в народі.....

    • 16 November 2013
    • Ответ оставил: shurochkina

        Улас Самчук упродовж усього свого життя був "у вічному вигнанні", але ніколи не відчував себе відірваним від рідної землі. Він вболівав за долю України, цікавився подіями, які відбувалися на батьківщині. Будь-який документ, свідчення, які доходили до нього, письменник вдумливо аналізував, намагаючись з'ясувати правду про життя народу. Йому не давали спокою питання, як кермо правління потрапило до рук ледачих, бідних духом людей, чому рідна земля не родить сильну особистість, як знайти вихід зі складного становища.
          Улас Самчук як справжній літописець описує події, які відбуваються в Україні, реалістично зображує життя українців.
          У романі "Волинь" письменник відтворює свої юнацькі переживання, показує бурхливі події кінця 20-х і початку 30-х років; роман "Марія" - правдива розповідь про голодомор в Україні 32-33 років; про визвольну боротьбу гуцулів ідеться в романі "Гори говорять"; у багатоплановому, масштабному творі "Ост" події відбуваються в Україні, Німеччині та Канаді, починаючи з 1917 і аж до 60-х років.
          Улас Самчук першим в українській літературі порушив тему боротьби УПА проти двох імперій - фашистської та радянської - в пригодницькому романі "Чого не гоїть вогонь". Про життя українських переселенців у Канаді розповідається в романі "На твердій землі".
          Уласа Самчука справедливо називають "Гомером українського життя XX сторіччя" за те, що він створив панораму історичної епохи, показав динаміку подій, які відбувалися в світі і в Україні. У його творах розкривається психологія українського народу, його прагнення до волі, свободи, його боротьба за своє місце серед народів світу.

    • НЕ НАШЛИ ОТВЕТ?
    Если вас не устраивает ответ или его нет, то попробуйте воспользоваться поиском на сайте и найти похожие ответы по предмету школьной программы: українська література.
    На сегодняшний день (26.04.2024) наш сайт содержит 65597 вопросов, по теме: українська література. Возможно среди них вы найдете подходящий ответ на свой вопрос.
  • Нажимая на кнопку "Ответить на вопрос", я даю согласие на обработку персональных данных

    Ответить на вопрос

Последние опубликованные вопросы

чому головний герой новели Миколи Хвильового «Я (Романтика)» використав латинське слово «інсургерти», а не український відповідник «повстанці» Сделайте план пожалуйста для джури вирушають у дорогу Срочнооо!!! Напишіть твір -роздум на тему «Пізнаєш істину - увійде тоді в кров твою сонце» За що народ шанує пісні Марусі Чурай? як швидко вивчити вірш? Мені тринадцятий минало Ваші поради які художні засоби найчастише вживаються в колисковій пісні Напишіть твір ( обсяг до двох сторінок) на тему "Князь Ігор - справжній герой чи самовпевнений і зарозумілий авантюрист?"​ переказ твору нам жити на цій планеті​ Цінності Мартина Борулі ПЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ твір на тему захар беркут Епос вірша "Мені тринадцятий минало"????? Срочно треба !!!!!​ Події в поемі "Слово..." відбуваються в такій послідовності: 1.Плач Ярославни - Величання ігоря та його війська - Ігор вирушає в похід - Друга битва з половцями - Золоте слово - Втеча Ігоря з полон...
*{ message }*