Нажимая на кнопку "Задать вопрос", я даю согласие на обработку персональных данных

Задать вопрос
Задать вопрос
  • Які умови збереження та поліпшення здоров`я ?

    • 12 November 2020
    • Ответ оставил: wwwalenachmel

    Ответ:

    Біологія людини. Її складові частини

    Біологія людини – це наука про будову, процеси життєдіяльності, розвиток, походження, еволюцію та географічне розселення людей.

    Науки, що вивчають біологію людини, можна поділити на дві групи: теоретичні та прикладні.

    Теоретичні біологічні науки: цитологія, гістологія, анатомія, фізіологія, генетика, біохімія, біофізика.

    Прикладні: медицина, гігієна, валеологія, екологія.

    Анатомія – наука про будову організму й усіх його органів. Термін анатомія походить від давньогрецького анатоме – розтинання. Це пояснюється тим, що першим і основним методом дослідження людини був метод розтинання трупів.

    Фізіологія – наука про функції і процеси життєдіяльності організму в цілому, його органів, тканин, клітин, виявляє причини, механізми і закономірності життєдіяльності організму.

    Генетика – наука, що вивчає процеси спадковості та мінливості організмів, зокрема механізми передачі спадкової інформації, вади розвитку людини, спричинені її порушеннями.

    Антропологія – наукова дисципліна, що досліджує походження й еволюцію людини як особливого соціально-біологічного виду, утворення людських рас.

    Екологія людини – дослідження впливу на людину природних і соціальних факторів навколишнього середовища.

    Гігієна – наука про здоров’я та його збереження.

    Гігієна – галузь медицини, що розробляє і впроваджує методи запобігання захворюванням, вивчає вплив різних чинників довкілля та виробництва на здоров’я людини.

    Термін гігієна походить від грецького гігієнос – цілющий, той, що приносить здоров’я. Знання гігієни та застосування на практиці цих знань допомагає людині зміцнити свій організм, загартувати його, вберегти від різних захворювань, стати фізично розвиненою, здоровою, здатною до будь-якої праці. 

    На організм людини діють безперервно змінювані фактори навколишнього середовища. Проте ці зміни не викликають захворювання, бо організм людини пристосовується до них. Між організмом і зовнішнім середовищем існує функціональна рівновага. Захворювання виникає лише тоді, коли ця рівновага порушується, тобто на людину діють фактори навколишнього середовища, незвичні по силі і якості.

    Людина не тільки піддається впливові факторів і умов зовнішнього середовища. Вона здатна сама впливати на нього з метою поліпшення умов праці, живлення, побуту та створення відповідних умов для збереження здоров’я

    • НЕ НАШЛИ ОТВЕТ?
    Если вас не устраивает ответ или его нет, то попробуйте воспользоваться поиском на сайте и найти похожие ответы по предмету школьной программы: биология.
    На сегодняшний день (29.09.2024) наш сайт содержит 239971 вопросов, по теме: биология. Возможно среди них вы найдете подходящий ответ на свой вопрос.
  • Нажимая на кнопку "Ответить на вопрос", я даю согласие на обработку персональных данных

    Ответить на вопрос

Последние опубликованные вопросы

В чем сходство цветов: вероника дубравная, шиповник, фиалка трёхцветная, ландыш, горчица Помогите пожалуйста, Какие отношения складываются между сосной и шиповником в природе Жінка з нормальним кольоровим зором вийшла заміж за чоловіка-дальтоніка. Які очікувані фенотипи у дітей, які можуть народитися в цій сім'ї? Відомо, що мати жінки мала нормальний кольоровий зір, а б... как узнать каким газом дышит семена скажи пожалуйста​ Течением называется перемещение воздушных массводных масстемпературы*​ помогите сделать 7 класс соч по биологии 1 четверть ​ пластидтердиң қызмети? Задание 1 Составьте и опишите питательные цепи и питательные сетки с помощью рисунка ________________________________________________________________________________________________________________... Европа -это *1 баллмалозаселеннаязаселеннаянепригодная​ Парниковый эффект – это увеличение среднегодовой температуры поверхностного слоя земной атмосферы и Мирового океана. Факторы вызывающие парниковый эффект (не менее 2-х) Назовите структурные компоненты растительной клетки, которые не встречаются в животной клетке. ____________________________________​ Ответьте на вопросы:Назовите расы, изображенные на рисунках 1, 2 и 3.Перечислите факторы, влияющие на формирование рас.Определите сходства рас.Опишите основные положения теории равенства рас.​
*{ message }*