Нажимая на кнопку "Задать вопрос", я даю согласие на обработку персональных данных

Задать вопрос
Задать вопрос
  • Назвіть причини греко-перських війн.Що допомогли грекам вийти переможцями з цих війн ?

    • 11 April 2013
    • Ответ оставил: maxmax1997

    1. Причини греко-перських війн

    У V ст. до н.е. настав період найвищого розквіту грецького світу. Але на початку століття грекам довелося зі зброєю в руках відстоювати свою свободу і незалежність у боротьбі з могутньою Перською державою, яка намагалася підкорити Елладу. Походи персів проти греків ми називаємогреко-перськими війнами (500-449 рр. до н.е.), хоча самі греки у ті часи їх називали мідійськими. Вони вважали, що мідійці, які раніше жили у Малій Азії і були підкорені персами, є один і той же народ, що і перси.

    Головними причинами війни були:

    -                     намагання володарів Персії підкорити грецькі поліси Балканського півострова;

    -                     опір грецьких полісів на Іонійському узбережжі Малої Азії загарбницькій політиці Персії. 

    2. Похід Дарія І проти скіфів

    Перед тим, як здійснити похід проти греків, перський цар Дарій І вирішив здійснити похід проти скіфів, що жили у Причорноморських степах. Цим походом Дарій І намагався вирішити два завдання: по-перше, покарати скіфів, за їх набіги, що вони здійснювали в азійські володіння персів, а, по-друге, забезпечити тил у майбутній війні з греками.

    У 513 р. до н.е. велике перське військо, через збудовані грецькими майстрами мости через протоку Босфор і річку Дунай (Істр) вступило у межі Великої Скіфії. Охорону мостів перський цар доручив своїм союзникам грецьким правителям-тиранам іонійських міст. Два місяці тривав похід персів у глиб степів. Весь час перси без успіху переслідували невловимих кочовиків, які на шляху персів спалювали пасовища і засипали колодязі. Крім того скіфи вчиняли стрімкі набіги на перське військо, осипаючи йог стрілами, завдаючи значних втрат. Скіфські царі прислали Дарію багатозначні дари: мишу, жабу і п’ять стріл. Це послання означало: „Якщо Ви, перси, як птиці не полетите в небо, або як миші не зариєтеся в землю, або як жаби не поскачете у болото, то не вернетеся назад, бо будете вражені стрілами”.

    Тим часом один з правителів міста Херсонес Мільтіад підмовляв своїх колег тиранів, що охороняли мости,  зруйнувати їх, щоб перське військо не змогло повернутися. Проте ті не послухалися Мільтіада, боячись за своє майбутнє. Коли знекровлене і знесилене, з великими втратами перське військо разом з Дарієм повернулося з безрезультатного походу, Дарію донесли про заклики Мільтіада. Мільдіад зрозумів, що йому не поздоровиться, тікає на свою батьківщину в Афіни, а Дарій з тих часів став вважати афінян своїми головними ворогами.

     

    • НЕ НАШЛИ ОТВЕТ?
    Если вас не устраивает ответ или его нет, то попробуйте воспользоваться поиском на сайте и найти похожие ответы по предмету школьной программы: информатика.
    На сегодняшний день (07.05.2024) наш сайт содержит 109573 вопросов, по теме: информатика. Возможно среди них вы найдете подходящий ответ на свой вопрос.
  • Нажимая на кнопку "Ответить на вопрос", я даю согласие на обработку персональных данных

    Ответить на вопрос

Последние опубликованные вопросы

16. Шифр кодового замка является двузначным числом. Буратино забыл код, но помнит, что сумма цифр этого числа, сложенная с их произведением, равна самому числу. Напишите все возможные варианты кода... S<13 и не s чётное Получено сообщение, информационный объем которого равен 32 битам. Чему равен этот объем в байтах Каждый переданный кодовый символ может принят ошибочно с фиксированным вероятностью P Решать задачку по этой формуле P(zj/Uk) = P/N-1 при j≠k I-p при j=k В дощечку в ряд вбито 10 гвоздиков, таким образом, получилось 9 последовательных промежутков между ними. Длины промежутков (подряд, слева направо) оказались равны 7, 2, 8, 4, 3, 9, 5, 1, 6. Между н... Кто может подсказать почему не работает секундомер? (не добирает 60 секунд следовательно не переходит на следующую минуту) язык Python import time from tkinter import * from datetime import datetim... Pyhon (Информатика) Решить задачу: На тренировках спортсмен ежедневно пробегает некоторую дистанцию, с каждым днем увеличивая ее на 10%. Составить программу, определяющую по расстоянию, преодоленн... совокупность средств и правил взаимодействия человека с компьютером​ Что такое информатика в ИБ кратко 1) 1561 +7361 в 8-ичной системе счисления2) 1101011 + 11011 в 2-ичной системе счисления3) 101001 * 101 в 2-ичной системе счисления4) 95FA * D23 в 16-ичной системе счисления5) 1654 * 453 в 8-ичной с... 1)Какая антивируснал програма устоневлена на вашем компютере или мобильном устроистве, по каким параметерам вы ее выберали? ПАЖАЛУСТА ПОМОГИТЕ УМАЛЯЮ СРОЧНО!!!!!!!!!! ​ Орташа терендиги 1225 м болатын мухит ​
*{ message }*